Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи відносно кількох осіб, які 5 листопада 2017 року в одному із розважальних закладів м. Хмельницького групою осіб за попередньою змовою застосували вогнепальну зброю

10 листопада 2017, 11:57

Хмельницьким міськрайонним судом  7 листопада 2017 року було обрано запобіжні заходи відносно  кількох осіб, які 5 листопада 2017 року в одному із розважальних закладів м. Хмельницького групою осіб за попередньою змовою застосували вогнепальну зброю в сторону відвідувачів цього ж закладу. Внаслідок таких дій троє осіб отримали різного ступеня тілесні ушкодження. Такі дії були кваліфіковані правоохоронцями як хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї – ч. 4 ст. 296 КК України  та  караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Один із фігурантів  події був раніше судимий за ч. 1 ст. 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Трьом особам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 30 грудня 2017 року.

Крім того, дії ще двох осіб - братів, були кваліфіковані за ч. 2 ст. 296  КК України – хуліганство вчинене групою осіб. Слідчим суддею було обрано їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із покладенням певних обов’язків та звільнено з –під варти в залі суду.

Судом було обрано такий запобіжний захід зважаючи на те, що чинним законодавством не передбачено можливість обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за такої кваліфікації правоохоронцями дій підозрюваних.

Запобіжний захід відносно останнього з фігурантів події було обрано слідчим суддею  майже о 20-00 год., оскільки підозрюваний перебував в лікувальному закладі, звідки його було доставлено до зали суду слідчим.

Ухвали суду можуть бути оскаржені особами, відносно яких вирішувалось питання про обрання запобіжних заходів.

Більше новин на  нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/.

 

 

                      

Джерело

За повідомленням прес-служби суду