Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду ВААС зустрівся зі студентами ДонНУ

10 листопада 2017, 11:01

09 листопада 2017 року голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин зустрівся зі студентами ІІ курсу економічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса. Зустрічі голови з студентською молоддю є традиційними, адже одним із пріоритетних напрямків діяльності суду є інформаційно-просвітницька діяльність та належне виховання правосвідомості молодого покоління.

 

 

Варто відзначити, що студенти проявили неабиякий інтерес до роботи суду, активно ставили запитання очільнику стосовно його діяльності, цікавились роботою суддів та працівників апарату суду.

У свою чергу голова суду поділився з молоддю спогадами про свої студенські роки у Донецькому національному університеті, про те, як він прийшов до переконання стати суддею. Не залишив поза увагою Віталій Кузьмишин і особливості відправлення судочинства в сучасних умовах та розповів про інноваційні підходи до роботи очолюваного ним суду.

Знайомство з Вінницьким апеляційним адміністративним судом продовжили заступник керівника апарату суду Олександр Кравчук, заступник начальник відділу Олеся Одарченко, начальник відділу Дмитро Грубар та помічник судді і одночасно викладач Донецького національного університету Антоніна Пачевська.. Під час екскурсії будинком адміністративних судів особливо цікавим для молоді, яка активно користується електронними здобутками прогресу, стали інновації впровадження, зокрема переваги послуги «Електронний суд», робота з графічним планшетом та ручним сканером.

Студенти отримали нагоду поспілкуватись і з помічниками суддів, дізнатись про тонкощі та специфіку їхньої роботи, обсяг посадових обов’язків та основні вимоги щодо їх виконання, права та відповідальність особи, яка займає посаду помічника судді.

І найзахоплюючим моментом під час візиту став безпосередньо судовий процес, в якому кожен студент поринув в атмосферу судового засідання.

Такі заходи є дуже корисними для студентів, адже допомагають підвищити повагу до права і довіру до судової влади. На завершення найактивніші студенти подякували за пізнавальну екскурсію та висловили свої безпосередні враження від зустрічі.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду