Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено відбірковий іспит у межах добору кандидатів на посаду судді місцевого суду

03 листопада 2017, 10:00

31 жовтня 2017 року відбувся безпрецедентний за своїм масштабом відбірковий іспит у межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду. До іспиту було допущено 4525 кандидатів, з’явилося для складання іспиту – 4128. Іспит проводився у Міжнародному виставковому центрі і полягав у складенні двох анонімних письмових тестувань: рівня володіння державною мовою та рівня загальних теоретичних знань у сфері права.

Деперсоніфіковані результати тестувань рівня володіння державної мовою опубліковано 01 листопада 2017 року на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і з ними можна ознайомитися за посиланням http://www.vkksu.gov.ua/ua/news/riezultati-tiestuwannia-riwnia-wolodinnia-dierzawnoiu-mowoiu/, результати тестувань рівня загальних теоретичних знань у сфері права – 02 листопада 2017 року і з ними можна ознайомитися за посиланням: http://www.vkksu.gov.ua/ua/news/riezultati-tiestuwannia-u-sfieri-prawa/.

Це перший добір на посаду судді місцевого суду, який проводиться за останні чотири роки (і четвертий – за весь час незалежності України). Переможці цього добору отримають право претендувати на посаду судді місцевого суду.

Результати кандидатів, які вже брали участь у попередньому доборі, а також тих, хто має стаж роботи на посаді помічника судді не менше трьох років, буде визначено у липні 2018 року. Переможців буде зараховано до кадрового резерву. Для інших кандидатів результати буде встановлено навесні 2019 року, оскільки вони протягом року проходитимуть спеціальну підготовку. Помічники суддів проходитимуть спеціальну підготовку за скороченою процедурою, тому їхні результати буде відомо раніше.

Слід зауважити, що міжнародні спостерігачі відзначили високий рівень організації та проведення конкурсу.

Джерело

За повыдомленням прес-служби ВККСУ