Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровським апеляційним господарським судом повернуто земельну ділянку вартістю понад 36 млн. грн. до державної власності

30 жовтня 2017, 10:01

Дніпропетровська місцева прокуратура № 4 звернулася до господарського суду Дніпропетровської області з позовом в інтересах держави в особі Дніпропетровської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про дострокове розірвання договору оренди та зобов’язання відповідача повернути на користь Дніпропетровської міської ради земельну ділянку загальною площею  1,1236  га, нормативна грошова оцінка, якої становить 36 361 687, 92 грн.

 Рішенням господарського суду Дніпропетровської області по справі № 904/3953/17 позовні вимоги задоволено у повному обсязі,  розірвано договір оренди земельної ділянки та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути на користь Дніпровської міської ради земельну ділянку.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду першої інстанції, товариство з обмеженою відповідальністю звернулося з апеляційною скаргою до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Дніпропетровським апеляційним господарським судом було встановлено, що між Дніпропетровською міською радою (орендодавець) та товариством з обмеженою відповідальністю (орендар) був укладений договір оренди земельної ділянки, згідно з яким орендодавець надав, а орендар прийняв у строкове платне користування земельну ділянку загальною площею 1,1236 га. Згідно до умов договору товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язалось вносити орендну плату у грошовій формі. Між тим, відповідач систематично порушував умови договору щодо своєчасного та повного внесення орендної плати.

         На підставі встановлених обставин справи, Дніпропетровський  апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а  рішення суду першої інстанції без змін.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду