Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Миколаївської області підтримав обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловікові, який відкрив стрілянину біля нічного клубу

27 жовтня 2017, 17:41

Колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області у складі головуючої Фаріонової О.М., суддів Міняйла М.П. і Чебанової-Губарєвої Н.В. розглянула за апеляційними скаргами захисників Якимлюк В.В. та Бараненка Д.В. в інтересах підозрюваного Семенова А.М. на ухвалу Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 17.10.2017 року, якою застосовано до підозрюваного С., 14.11.1997 року народження, запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

С. підозрюється в тому, що 14.10.2017 р., близько 03:00 год.,  під час відпочинку у клубі «Манго», біля майданчику, що напроти магазину «Копійка», розташованого за адресою: вул. Миру, 14 «б» в м. Южноукраїнську Миколаївської області, скориставшись незначним приводом, діючи з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, безпідставно спровокував конфлікт з Омельченком О.І. і навмисно завдав йому удару кулаком в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження.

Після чого, Б. хотів завадити розвитку бійки, а С., продовжуючи свій злочинний умисел, дістав з-під куртки пістолет травматичної дії та здійснив три прицільні постріли в Б., чим спричинив три вогнепальні поранення, після чого дії С. були припинені працівниками патрульної поліції Южноукраїнського ВП.

С. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганстві, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років. 

Посилаючись на практику Європейського суду з прав людини і, враховуючи обставини злочину, в якому підозрюється С., тяжкість покарання, що йому загрожує у разі визнання винуватим у кримінальному правопорушенні, апеляційний суд визнав наявність обґрунтованої підозри. Також визнав правильними висновки слідчого судді про  наявність ризиків, передбачених п. п. 1, 3, 5 ч.1 ст. 177 КПК України і достатніми підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, а також вчинити інше кримінальне правопорушення.

Апеляційні скарги захисників Якимлюк В.В. та Бараненка Д.В. залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Артура С. про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - залишено без зміни.

Ухвала набрала законної сили, є остаточною та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду