Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишено без змін рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП стосовно суддів ВААС

26 жовтня 2017, 20:13

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя рішенням від 7 серпня 2017 року відмовила у притягненні до дисциплінарної відповідальності суддів Вінницького апеляційного адміністративного суду Сапальової Т.В., Боровицького О.А., Полотнянка Ю.П. та припинила дисциплінарне провадження.

Ухвалюючи таке рішення, Друга Дисциплінарна палата дійшла висновку, що колегією суддів вказаного суду у складі суддів Сапальової Т.В., Боровицького О.А. та Полотнянка Ю.П. під час прийняття постанови у справі, якою задоволено адмінпозов виконавчого комітету Чернівецької міськради та обмежено право на проведення мирних зібрань громадян шляхом заборони встановлювати намети за зазначеними в судовому рішенні адресами, було враховано лише гіпотетичну можливість виникнення загрози здоров’ю людей під час проведення мирних зібрань та не наведено допустимих доказів на підтвердження реальної можливості настання таких негативних наслідків, не досліджено належним чином обставин справи тощо. Таким чином, судді не забезпечили повного, всебічного та об’єктивного судового розгляду, діяли з метою заборони права громадян на мирні зібрання, передбаченого статтею 39 Конституції України та статтею 11 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а отже, допустили істотне порушення норм процесуального права.

Дійшовши висновку, що допущені суддями порушення не є такими, що свідчать про вчинення істотного дисциплінарного проступку, а фактів грубої недбалості або навмисного порушення закону суддями під час розгляду справи та прийняття рішення не було встановлено, Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення відмовити у притягненні їх до дисциплінарної відповідальності у зв’язку із закінченням встановленого строку для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Судді О.Боровицький та Ю.Полотнянко не погодились із таким рішенням.

ВРП за результатами розгляду скарги вказаних суддів на зазначене рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 7 серпня 2017 року дійшла висновку, що покладених в основу цього рішення висновків не спростовано доводами скарги суддів Боровицького О.А. та Полотнянка Ю.П., а тому залишила оскаржуване рішення без змін.

Джерело

За повідомленням ВРП