Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пройшла зустріч представників НШСУ із професором Оленою Кібенко, переможцем конкурсу до Верховного Суду

26 жовтня 2017, 20:05

26 жовтня 2017 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч, яка заклала підвалини створення постійної діалогової платформи для суддів нового Верховного Суду. До Національної школи суддів України завітала професор Олена Кібенко, переможець  конкурсу до Верховного Суду. 

Олена Кібенко представляє когорту переможців конкурсу до Верховного Суду – науковців, адвокатів і суддів, які не працювали в судах касаційної інстанції. Серед переможців цього добору є значна частина, яка заінтересована у спеціальних програмах адаптації до роботи у Верховному Суді. 

У ході зустрічі виконувачка обов’язків ректора Наталія Шукліна поінформувала гостю про комплексну навчальну програму  для  переможців конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду та першочерговий орієнтаційний курс, який має на меті надати можливість суддям нової інституції отримати або ж поновити необхідні знання та навички для належного виконання повноважень суддів касаційної інстанції.

У свою чергу Олена Кібенко висловила намір налагодити ефективну комунікацію між суддями новоствореного Верховного Суду та Національною школою суддів України, органами суддівського управління. Судді нового Верховного Суду не мають бути пасивними користувачами, вони мають бути лідерами змін, будувати новий Верховний Суд з першої цеглини, закладаючи його нову філософію. Олена Кібенко запропонувала публічно та відкрито формувати програми навчання суддів Верховного Суду за участі самих переможців конкурсу та за результатами вивчення їх потреб. Для створення спеціальної програми адаптації до роботи у Верховному Суді Олена Кібенко запропонувала запозичити британські аналоги – слідування за суддею касаційної інстанції протягом 3–5 робочих днів, ознайомлення з досвідом організації роботи судді, обговорення учасниками програми отриманого досвіду, підбір і призначення досвідченого судді–ментора. Ефективним форматом навчання та передачі досвіду новообрані судді Верховного Суду бачать колективне обговорення актуальних питань. 

Наталія Шукліна від імені Національної школи суддів України висловила щиру підтримку бажанню переможців конкурсу на посади суддів Верховного Суду відповідати сучасним вимогам до судді найвищої інстанції. Усе можливе сприяння для професійного вдосконалення та розвитку суддівської освіти буде надано. Національна школи суддів України також готова бути постійною діалоговою платформою для суддів нового Верховного Суду. Адже  ефективний початок його роботи – спільне завдання, а справедливе правосуддя – спільна ціль.

Джерело

За повідомленням НШСУ