Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

26 жовтня 2017, 14:37

Вища рада правосуддя 26 жовтня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про продовження строку тимчасового відсторонення судді Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка Сергія Дмитровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, яке надійшло до ВРП 20 жовтня 2017 року.

Як повідомив доповідач із вказаного питання – член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський, у клопотанні зазначено, що Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка С.Д. в одержанні неправомірної вигоди, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. 

1 вересня 2017 року судді Кононенку С.Д. вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення. 

15 вересня 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про відсторонення строком до 1 листопада 2017 року судді Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням його до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 20 вересня 2017 року № 2921/0/15-17 вказане клопотання задоволено; тимчасово, до 1 листопада 2017 року, відсторонено суддю Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності. 

У клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення судді Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності зазначено про неможливість завершення досудового розслідування у двомісячний строк з моменту повідомлення Кононенка С.Д. про підозру у зв’язку з особливою складністю кримінального провадження та необхідністю проведення слідчих дій, складання обвинувального акта, реєстру матеріалів досудового розслідування та виконання вимог статті 293 Кримінального процесуального кодексу України. Зважаючи на викладене, постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовжено строк досудового розслідування до 4 місяців, тобто до 1 січня 2018 року. 

Мотивуючи необхідність продовження строку тимчасового відсторонення судді Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя, заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вказує на продовження існування обставин, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача, представника Генеральної прокуратури України – прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Шкрума Віталія Михайловича, суддю Кононенка Сергія Дмитровича та його представника – адвоката Байдика Олександра Анатолійовича, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, продовжити до 26 грудня 2017 року строк тимчасового відсторонення судді Ленінського районного суду міста Полтави Кононенка С.Д. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Прес-центр судової влади України