Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницька «апеляція» залишила в силі вирок суду першої інстанції телефонному шахраєві

25 жовтня 2017, 17:31

«Визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України та призначити покарання у виді двох років обмеження волі. Вирок Ладижинського міського суду Вінницької області від 16 травня 2017 року про засудження за ч.2 ст.190 КК України до 2 років 6 місяців позбавлення волі на підставі ст.75,76 КК України, звільненого від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, виконувати самостійно», – сьогодні колегія суддів апеляційного суду області залишила без змін такий вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду засудженому за шахрайство .

Апеляційну скаргу з проханням скасувати це судове рішення подав прокурор, мотивувавши неправильним застосуванням у ньому закону про кримінальну відповідальність. Судді ж «апеляції» залишили скаргу без задоволення.

Нагадаємо, як встановив Кам’янець-Подільський міськрайонний суд, у січні-лютому 2016 року чоловік вночі дзвонив кам’янчанам з мобільного на стаціонарні домашні телефони, видавав себе за рідних, які нібито потрапили в ДТП, і просив допомоги. Далі – змінював голос, представлявся слідчим і за не притягнення до кримінальної відповідальності просив певну суму грошей. Таким чином йому вдалося обманути п’ятеро кам’янчан. Суми видурених коштів коливалися від 3 тисяч гривень до 2 тисяч доларів.  

Частину з них засуджений вже відшкодував потерпілим.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду