Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 днів у СІЗО без права застави - Ірпінським міським судом Київської області обрано запобіжний захід підозрюваному у викраденні авто

24 жовтня 2017, 17:57

Ірпінським міським судом Київської області розглянув клопотання про обрання міри запобіжного заходу відносно М., який за попередньою змовою з  особою на ім’я Р. та іншою невстановленою досудовим розслідуванням особою, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з корисливих мотивів, заволоділи транспортним засобом.                                                                                        

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом, також було застосовано насильство до потерпілого, шляхом нанесення удару по ногам предметом схожим на бейсбольну биту та відкрито демонструючи предмет схожий на ніж висунули вимогу передати ключі від автомобіля та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Таким чином, М. за попередньою змовою з особою на ім’я Р. та невстановленою досудовим розслідуванням особою, незаконно заволоділи транспортним засобом, чим завдали матеріальної шкоди потерпілому в розмірі близько 160 000 гривень.

Ірпінським міським судом Київської області 20 жовтня 2017 року було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно М. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою осіб із застосуванням насильства) строком на шістдесят днів у СІЗО м. Києва та Київської області № 13, без можливості внесення ним застави, оскільки було вчинено злочин із застосуванням насильства, який віднесено Законом до категорії тяжких злочинів.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду