Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено рішення про відрядження судді до Апеляційного суду Сумської області для здійснення правосуддя

24 жовтня 2017, 18:20

 

24 жовтня 2017 року Вища рада правосуддя під час засідання розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про відрядження судді.

Доповідаючи із зазначеного питання, член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що 29 вересня 2017 року до ВРП відповідно до статті 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» надійшло подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендацією на відрядження судді Апеляційного суду Донецької області Біляєвої Олени Миколаївни до Апеляційного суду Сумської області для здійснення правосуддя строком на шість місяців.

Матеріали подання містять, зокрема, рішення ВККСУ з відповідною рекомендацією, документи, що обґрунтовують це рішення, заяву судді – згоду на відрядження для здійснення правосуддя з доданими до неї документами, довідку для розгляду питання щодо відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя за підписом голови Апеляційного суду Донецької області.

«За результатами підготовки до розгляду та перевірки отриманого від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України подання встановлено наявність визначених законом підстав для відрядження Біляєвої Олени Миколаївни до апеляційного суду Сумської області»,– зазначив Ігор Бенедисюк.

Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про відрядження судді Апеляційного суду Донецької області Біляєвої Олени Миколаївни до апеляційного суду Сумської області строком на шість місяців для здійснення правосуддя.

Джерело

За повідомленням ВРП