Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінський райсуд міста Миколаєва розглядає справу, у якій 42 особи є потерпілими внаслідок шахрайських дії, пов'язаних із заміною газового обладнання

23 жовтня 2017, 17:07

23 жовтня 2017 року о 13:00 мало відбутися судове засідання у кримінальному провадженні стосовно громадянина Ч., якого звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 2 КК України («Шахрайство»).

Головуючий суддя - Крутій Юрій Петрович.

Нагадаємо, що зазначений громадянин звинувачується в тому, що за попередньою змовою з іншим чоловіком  у квітні 2017 року зареєструвався як фізична особа - підприємець «Ч». Після цього разом з іншим чоловіком вони почали ходити по домівках громадян та запевняли їх в необхідності заміни газового обладнання, у зв’язку з тим, що нібито від їхніх сусідів надходять скарги на те, що в їхніх квартирах відчувається запах газу. Пропонували потерпілим перевірити справність газових плит в їхніх квартирах та запевняли в необхідності укладення договору про придбання газових плит начебто із знижкою за акційною ціною. Потерпілі передавали гроші чоловікам за умови, що останні здійснять доставку газових плит наступного дня. Заволодівши грошима потерпілих, чоловіки з місця скоєння кримінального провопорушення зникали.

У зазначеному кримінальному провадженні 42 особи є потерпілими, здебільшого всі вони є літніми людьми, пенсіонерами.

У судове засідання з'явилися потерпілі, прокурор та захисник, однак конвоєм не було доставлено до суду обвинуваченого, у зв'язку із чим у судовому засіданні оголошено перерву.

 

Наступне судове засідання відбудеться 27 жовтня 2017 року об 11:00.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду