Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області розпочинає розгляд справи стосовно викрадача благодійних коштів

23 жовтня 2017, 16:40

Наприкінці 2016 – початку 2017 років у містах Шепетівці та Славуті сталася низка викрадень благодійних коштів, збір яких було оголошено в магазинах, аптеках та інших публічних закладах цих міст.

Правоохоронці оголосили підозру у скоєнні цих злочинів 27-річному славутчанину. Його обвинувачено у скоєнні злочинів за частиною першою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), частиною третьою  статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, поєднане з проникненням у інше приміщення), частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у інше приміщення), частиною другою статті 15, частиною третьою статті 186 (закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, поєднане з проникненням у інше приміщення) Кримінального кодексу України.  

Відповідно до матеріалів справи правоохоронці висунули таку версію подій. Молодий чоловік діяв за заздалегідь спланованою схемою: спочатку заходив до магазину або аптеки, аби пересвідчитися, що в закладі є скринька для збору благодійних внесків, за деякий час повертався і забирав гроші, які небайдужі жертвували різним благодійним фондам чи безпосередньо на лікування хворих співгромадян.

Правоохоронці зафіксували близько 20 подібних випадків у містах Славуті і Шепетівці та одну спробу у місті Нетішині. За попередніми підрахунками, чоловіку вдалося заволодіти коштами в розмірі понад 11 тисяч гривень.

Слухання цієї справи призначено у Шепетівському міськрайонному суді Хмельницької області на 24 жовтня 2017 року.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду