Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

23 жовтня 2017, 09:46

Другу неділю поспіль, Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області, влаштовує День відкритих дверей. В минулу середу, до нас завітали учні Білгород-Дністровської школи №4, випускні класи, а 18 жовтня ми зустрічали студентів третього курсу Білгород-Дністровського економіко-правового коледжу.

Зустрічали гостей голова суду О.О.Боярський, керівник апарату суду О.Г.Беспрозванних, голова громадської ради при апараті суду І.О.Квітковський та члени ради.

Пройшли зустрічі в цікавій формі діалогу між студентами та представниками суду. Гостей з технікуму цікавило безліч питань, майбутні юристи виявилися доволі активними. Голова суду О.О.Боярський розповів підростаючому поколінню про склад суду,про кримінальну та цивільну колегію та їх завдання, про слідчих суддів та їх функції, про апарат суду та спектр їх дій. Молодь цікавило, як проходять провадження саме по кримінальним справам та справам про адміністративні правопорушення, від чого залежить розмір штрафу та які цікаві справи розглядав наш суд. Дівчат цікавило питання, що почуває суддя в нарадчій кімнаті, коли потрібно вирішувати чиюсь долю, чому підвищено розмір судового збору і як при такій ситуації люди, в яких немає коштів можуть захистити свої права та законні інтереси та дізналися, які групи населення мають пільги або звільнені від сплати судового збору, які справи розглядаються без оплати судового збору та в яких ситуаціях суд може звільнити від сплати, зменшити розмір або відстрочити  сплату судового збору.

                                   

Студенти та школярі побували в залі судових засідань, де їм продемонстрували, як проходять засідання у вигляді відео конференції, на власні очі побачили архів суду, де зберігаються рішення ще за 1946 рік, завітали до канцелярії та ознайомилися з її роботою.

                                   

Після такої зустрічі ми побачили зацікавленість в очах студентів,що не може не порадувати, багато з них, як і більшість людей в наш час побоювалися суду, та вони зрозуміли, що суд не потрібно боятись, на суд потрібно розраховувати в скрутній життєвій ситуації, коли потрібно захистити свої порушені права законним,чесним способом. Сподіваємось, що молодь поділиться цим відкриттям з родичами,знайомими,друзями і більше людей стануть довіряти суду.

Бажаємо нашим студентам правникам наполегливості у навчанні та наснаги в досягненні поставлених цілей. Віримо, що через декілька років,привітаємо деяких з них вже не в якості гостей, а в якості працівників нашого суду, та вони гордо зможуть носити звання державного службовця України.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду