Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З України примусово видворили засудженого громадянина Республіки Молдова

20 жовтня 2017, 15:06

Раніше судимий за ч.2, ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу Україну, «Крадіжка» (вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб; поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або, що завдала значної шкоди потерпілому) повинен негайно поїхати з України. Відповідну постанову учора, в день звільнення чоловіка з Державної установи «Шепетівська виправна колонія № 98», ухвалив Шепетівський міськрайонний суд.

Із адміністративним позовом з проханням про примусове видворення громадянина Республіки Молдова звернулося Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області в особі Шепетівського міського відділу. Тамтешні фахівці мотивували свою вимогу незаконністю перебування чоловіка на території України, оскільки той ухилявся від виїзду після закінчення необхідного дозволу. І навіть більше – у цей момент скоїв злочини середньої тяжкості та тяжкі. Тож його перебування на території країни створює загрозу національній безпеці України та охорони громадського порядку, а відсутність документів на право перебування в Україні та грошей, аби поїхати на Батьківщину, свідчать про те, що він буде ухилятися від виїзду добровільно – зробив висновок суд.

На момент розгляду справи відповідач не звертався до Управління Державної міграційної служби в Хмельницькій області із заявою про надання йому статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, та доказів законності свого перебування на території України не надав, доводи представника позивача не спростував. Відтак Шепетівський суд задовольнив позов щодо примусового видворення цього іноземця з України. Постанову звернув до негайного виконання. Однак, протягом 5 днів це рішення він може оскаржити у апеляційній інстанції.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду