Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шепетівський міськрайонний суд розпочинає розгляд справи щодо розкрадання майна ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України»

12 жовтня 2017, 16:55

 

Завтра керівника одного з фермерських господарств Хмельниччини етапують з Київського СІЗО до Шепетівського міськрайонного суду, аби той взяв участь у підготовчому засіданні в справі, у якій наразі є головним фігурантом. Генеральна прокуратура України обвинувачує його у причетності до розкрадання майна ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

За результатами досудового розслідування встановлено, що обвинувачений придбав сільгосппідприємство, аби прикрити незаконну діяльність, підробив офіційні документи, які використав для протиправного заволодіння державними грошима. А це 15,4 млн грн., які державна зернова корпорація перерахувала за поставку зерна майбутнього врожаю.

 Відтак директору підприємства інкримінують ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Найсуворішу санкцію передбачає ч.5 ст.191– позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

За повідомленням Генпрокуратури, правоохоронці вживають заходи для виявлення співучасників вчинених злочинів.

 

джерело

За повідомленням прес-служби суду