Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області скасував вирок, за яким юнака визнано винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень

04 жовтня 2017, 15:46

Сьогодні Апеляційний суд Хмельницької області скасував вирок Старокостянтинівського районного суду від 12 червня 2017 року, яким жителя с. Райки цього району визнано винним за ч. 1 ст. 121 (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння) і призначили покарання – 5 років за ґратами. 

Згідно з вироком 1 жовтня 2016 року жителя с. Райки визнано винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 54-річному співмешканцю його матері.

Проаналізувавши докази, суд дійшов висновку, що обвинувачений винний у інкримінованому йому правопорушенні й призначив мінімальне покарання, передбачене ч.1 ст. 121 ККУ.

Обвинувачений та його адвокат оскаржили цей вирок у апеляційному суді. Захисник наполягав, що судове слідство слід поновити, ще раз допитати потерпілого, котрий, за словами сторони захисту, часто змінював покази, а дії обвинуваченого слід кваліфікувати відповідно до ст.124 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони).  

Колегія суддів Апеляційного суду Хмельниччини на чолі з Володимиром Барчуком, скасувавши вирок Старокостянтинівського районного суду і призначивши новий розгляд справи в суді першої інстанції, частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту. Термін перебування під вартою обвинуваченому судді продовжили до 2 грудня цього року.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду