Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося перше засідання апеляційної інстанції щодо водія, який збив чотирьох комунальників

03 жовтня 2017, 16:10

До апеляційного суду Миколаївської області надійшли апеляційні скарги прокурора, обвинуваченого Кононенка Д.М. та його захисника Кіркояна Д.М. на вирок Заводського районного суду м. Миколаєва від 27 квітня 2017 року, яким Кононенка Д.М. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України. Ухвалою Апеляційного суду Миколаївської області від 12.06.2017 р. відкрито апеляційне провадження.

 

 

В складі суду сталися зміни. Відбувся повторний автоматизований розподіл судової справи, згідно якого судді Ржепецький О.П. і Гулий В.П. були замінені у зв’язку з відставкою та відпусткою відповідно. 03 жовтня новими суддями призначені О.В. Куценко і О.М. Фаріонова.

 

Сьогодні, 3 жовтня, відбулося перше судове засідання у вказаній справі. Як повідомлялося раніше , Кононенка Д.М. суд першої інстанції визнав винним у грубому порушенні вимог Правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі чотирьох робітників комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства, які проводили дорожні роботи - наносили горизонтальну дорожню розмітку «зебра» на проїзну частину пр. Центрального у м. Миколаєві.

 

Кононенко Д.М. та його захисник Маркін С.І. під час підготовки до апеляційного розгляду подали доповнення до апеляційних скарг, в яких повністю змінили апеляційні вимоги. Оскільки чинне законодавство передбачає обов’язкове ознайомлення всіх учасників процесу зі змінами апеляційних вимог, колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області під головуванням Н.В. Чебанової-Губарєвої була змушена зробити перерву в судовому засіданні до 6 листопада 2017 року.

 

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду