Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За жорстоке вбивство матері та неповнолітньої племінниці суд засудив до довічного позбавлення волі

02 жовтня 2017, 16:28

  Колегією суддів апеляційного суду Харківської області у складі головуючого судді Гришина П.В., суддів Грошевої О.Ю., Савенка М.Є.  постановлено обвинувальний вирок чоловікові за умисне вбивство та вбивство з метою приховати інше вбивство, з визнанням винним 39-літнього мешканця Харкова у вбивстві матері-пенсіонерки і племінниці (за ч. ст.115, п.9, п.13 ч.2 ст.115 КК України).

     За обставинами злочину  нетверезий чоловік  у листопаді 2010 року близько п’ятої години ранку прийшов до квартири, де мешкала його 59-річня матір з 15-річною племінницею. Зайшовши до кухні він продовжував пиячити. Коли матір просила припинити та вмовляла його піти відпочивати, між родичами виникла сварка. Син схопив кухонного ножа та кілька разів вдарив ним маму у груди та шию.  

     Племінниця почула шум та зайшла до кухні. Вона побачила дядька з ножем у руках та бабусю, що лежала в крові на підлозі. Розуміючи, що дівчина стала свідком вбивства, чоловік накинувся і на неї.  

     Від гострої кровотечі матір та племінниця померли.  

     28 грудня 2016 року вироком Фрунзенського районного суду міста Харкова  чоловікові було призначено покарання – 15 років позбавлення волі.

     Колегією суддів Апеляційного суду Харківської області 21 вересня 2017 року вирок змінено в частині призначеного районним судом покарання.

     Остаточно чоловікові призначено покарання -  довічне позбавлення волі.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду