Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокурор просить суд звільнити заступника керівника агропідприємства від кримінальної відповідальності

02 жовтня 2017, 15:38

До Красилівського районного суду сьогодні надійшло клопотання, у якому прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області просить звільнити від кримінальної відповідальності заступника директора одного з найпотужніших сільськогосподарських підприємств Красилівщини.

Як йдеться у клопотанні, упродовж 2015-2016 років, нинішня заступниця керівника, а тоді головний бухгалтер підприємства, шляхом неправомірного застосування спеціального режиму з податку на додану вартість та не перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб з виплаченої найманим працівникам заробітної плати та плати фізичним особам за орендовані підприємством паї, умисно ухилилася від сплати підприємством податків на суму 734 731 грн., чим завдала державі збитків у значних розмірах. Про підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 212 Кримінального кодексу України,  їй повідомили 26 вересня 2017 року.

Утім, ще до притягнення її до кримінальної відповідальності бухгалтер сплатила понад 1,5 млн грн. податків і штрафних санкцій. Відтак прокурор, посилаючись на ч.4 ст. 212 ККУ (особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня), просить суд звільнити її від кримінальної відповідальності.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду