Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Полтавської області відбувся семінар для суддів місцевих судів

29 вересня 2017, 15:41

Сьогодні в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області на виконання Плану надання методичної допомоги у II півріччі 2017 року відбувся семінар для суддів місцевих судів області, які призначені вперше та мають незначний  стаж роботи на посаді.

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Володимир Пікуль обговорив з колегами із місцевих судів проблемні питання щодо застосування діючого законодавства при розгляді окремих категорій цивільних справ.

Судді судової палати з розгляду кримінальних справ Алла Гонтар та Вікторія Герасименко у своїх доповідях зупинилися на практичних аспектах призначення покарання, а саме: призначення покарання за сукупністю злочинів та за сукупністю вироків. А також наголосили на правилах складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення (ст.ст. 70, 71 та 72 КК України).

Крім того було обговорено питання, що виникають  при обчисленні фактично відбутої частини покарання засудженими  (ст. 82,81 КК України) під час розгляду справ в порядку виконання рішення суду.  

Джерело

За повідомленням прес-служби суду