Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військового притягнуто до адміністративної відповідальності за розпивання алкогольних напоїв під час несення служби

26 вересня 2017, 13:23

Постановою судді Генічеського районного суду Херсонської області від 08 серпня 2017 року, старшого солдата К. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та застосовано до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2 000,00 гривень на користь держави.

Не погодившись з висновками суду першої інстанції, військовий подав апеляційну скаргу, в якій вказав на те, що постанова суду є незаконною, необґрунтованою та такою, що порушує норми матеріального та процесуального права. Просив постанову Генічеського районного суду Херсонської області скасувати, а матеріали справи направити до військової частини для належного оформлення.

Перевіривши та вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, дослідивши доводи апеляційної скарги, апеляційний суд Херсонської області дійшов висновку, що рішення суду першої інстанції є законним та обґрунтованим, а тому скарга задоволенню не підлягає.

Так, перебуваючи у місці тимчасової дислокації польового табору військової частини, під час вечірнього шикування 6 серпня 2017 року, командиром протитанкової артилерійської батареї С. був виявлений старший солдат К. з ознаками алкогольного сп’яніння, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Херсонської області.

Джерело

Прес-центр судової влади України