Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів апеляційного суду Херсонської області

13 вересня 2017, 17:21

12 вересня 2017 року, за підсумками участі очільника апеляційної інстанції у засіданні пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, відбулися збори суддів апеляційного суду Херсонської області.

Розпочавши збори, Олександр Коровайко зосередив увагу присутніх на узагальненій ВССУ інформації про стан здійснення правосуддя судами цивільної і кримінальної юрисдикцій у I півріччі 2017 року, зупинився на загальних показниках роботи судів, які характеризують стан здійснення правосуддя в державі. Доповів присутнім, що під час наради керівництва ВССУ з головами апеляційних судів областей та Апеляційного суду міста Києва було обговорено деякі аспекти відправлення правосуддя у відповідних регіонах та визначено єдині підходи до вирішення спірних питань. Не оминув увагою голова суду, що пленум ВССУ прийняв рішення про звернення до Президента України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з приводу критичної ситуації кадрового дефіциту у судах та вжиття невідкладних заходів для її вирішення.

Також Олександр Коровайко звернув увагу суддів на важливості застосування в роботі Інформаційного листа ВССУ від 17.08.2017 № 9-1580/0/4-17 "Щодо окремих питань судової практики у справах про визначення місця проживання дитини" та Інформаційного листа ВССУ від 09.08.2017 № 93-1517/0/4-17 "Щодо застосування частини третьої статті 22 Закону України "Про захист прав споживачів".

Заслухавши голову суду та обговоривши зазначену інформацію, збори перейшли до вирішення організаційних питань роботи суду.

Джерело