Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центральний районний суд м. Миколаєва відсторонив від посади голову Новоодеської райради, підозрюваного у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди

08 вересня 2017, 17:15

08 вересня, у Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду клопотання слідчого щодо відсторонення від посади голови Новоодеської районної Ради, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів клопотання, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 45 тис гривень за сприяння позитивному вирішенню питання щодо виділення коштів з районного бюджету для ремонту будівлі, яка належить комунальному підприємству.

Підприємець, в якого за версією слідства, підозрюваний вимагав неправомірну вигоду очолював підрядну організацію, яка здійснювала ремонтні роботи зазначеної будівлі.

В обґрунтування клопотання щодо відсторонення від посади прокурор зазначив, що підозрюваний може, з використанням службового становища, чинити тиск на свідків, зокрема депутатів районної та сільських Рад, своїх підлеглих, знищити або спотворити документи, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження, продовжити вчиняти кримінальне правопорушення, у скоєнні якого підозрюється, або інші аналогічні злочини.

Захисник просили відмовити у задоволенні клопотання, наполягаючи на тому, що в основі підозри містяться надумані, неперевірені факти, а ризик є надуманими та необґрунтованими.

Підозрюваний заперечував проти задоволення клопотання та просив не відсторонювати його від посади.

Всебічно дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила відсторонити голову райради від посади до 16.10.2017 року та вилучити в нього службове посвідчення, що підтверджує факт перебування на займаній посаді.

 

 Джерело 

За повідомленням прес-служби суду