Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з Запорізького облавтодору заборгованість за договором поставки нафтопродуктів на суму понад 540 тис. грн.

08 вересня 2017, 12:20

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов товариства з обмеженою відповідальністю до дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» про стягнення заборгованості за договором.

Встановлено, що в квітні 2016 року між сторонами був укладений договір поставки, відповідно до умов якого, постачальник зобов’язується в порядку та на умовах, визначених договором, здійснювати на замовлення замовника поставку нафтопродуктів, а замовник, в свою чергу, зобов’язується прийняти та оплатити такий товар та послуги по його доставці.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в період з квітня по червень 2016 року постачальником на виконання вимог вказаного договору було поставлено, а замовником прийнято товар на суму майже 1 млн. грн.

Однак, відповідач свої зобов’язання щодо своєчасної оплати поставленого товару всупереч умов договору та вимог закону, в обумовлений договором строк і в повному обсязі не виконав, внаслідок чого утворилась значна заборгованість.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору зазначені обставини є підставою для стягнення заборгованості та застосування до відповідача штрафних санкцій.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області заявлений позов задовольнив та стягнув з Запорізького облавтодору заборгованість і штрафні санкції на загальну суму 544665,52 грн.

Рішення по справі №908/1324/17 від 10.08.2017 набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду