Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ленінський районний суд міста Миколаєва обрав запобіжний захід підозрюваному, який втікаючи з місця ДТП, відкрив вогонь з вогнепальної зброї

07 вересня 2017, 15:21

Слідчим суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Захарченком Дмитром Володимировичем обрано запобіжний захід чоловіку, 1974 року народження, раніше засудженому до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з обтяжуючими обставинами, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 15, п.п. 1, 5, 7, 13 ч. 2 ст.115 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 04 вересян 2017 року на перехресті пр. Богоявленського та вул. Театральної в м. Миколаєві, підозрюваний керував автомобілем “Geely” та здійснив ДТП з автомобілем ВАЗ 2110 під керуванням потерпілого, після чого підозрюваний намагався залишити місце пригоди та поїхав по пр. Богоявленському в напрямку Корабельного району міста, потеплілий на своєму автомобілі почав наздоганяти автомобіль підозрюваного та біля входу на територію адміністративної будівлі головного корпусу ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» зупинив автомобіль підозрюваного. Близько 16-30 потерпілий, чоловік, що перебував разом із ним в автомобілі ВАЗ 2110 вийшли з автомобілю і потеплілий підійшов до автомобілю підозрюваного з метою розмови про спричинення останнім пошкоджень його автомобілю. В цей час підозрюваний вийшов зі свого автомобілю та почав стріляти з наявної в нього вогнепальної зброї, здійснивши близько 9 пострілів в бік потерпілого та поранивши потерпілого. Після чого залишив місце вчинення кримінального правопорушення. Того ж дня, працівниками патрульної поліції в районі мікрорайону Матвіївка, біля АЗС “WOG” було помічено автомобіль підозрюваного, який рухався у бік об’їзної траси в бік м. Херсон. Після переслідування, працівниками поліції було зупинено автомобіль підозрюваного, який перебував в стані алкогольного сп’яніння. При огляді автомобілю було виявлено та вилучено вогнепальну зброю та патрони до неї.

Слідчим подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для запобігання ризикам переховування підозрюваного від органів досудового розслідування та суду, вчинення інших кримінальних правопорушень, незаконного впливу на потерпілих і свідків.

Прокурор клопотання підтримав та просив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Підозрюваний, свою провину визнав, зазначивши, що знайшов вогнстрельну зброю та патрони до неї на пляжі та хотів здати зазначені предмети в поліцію, однак, вирішив спочатку забрати дружину з роботи. Після скоєння ДПТ злякався та вирішив покинути місце скоєння ДТП, однак потерпілий та інший чоловік, що перебував з ним в автомобілі наздогнали його автомобіль. За словами підозрюваного, він скористався зброєю, оскільки злякався фізичної розправи над ним однак, вбивати він нікого не збирався, зробив перший постріл в гору, а інші в ноги чоловікам. Просив обрати йому запобіжний захід у виді домашнього арешту, щоб мати можливість відшкодувати потерпілому збитки та шкоду.

Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив обрати запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів до 03.11.2017.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду