Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оцінювання суддівського корпусу розпочнеться в лютому 2016 року

15 грудня 2015, 14:03

 Рада суддів України погодила Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання суддів і Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді. Таке рішення члени Ради суддів України прийняли під час засідання, що відбулося 11 грудня 2015 року, на яке були запрошені також члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відкриваючи засідання, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зазначила, що обговорення та погодження документів, які б дозволили розпочати кваліфікаційне оцінювання суддів, тривало майже півроку, але це дозволило врахувати думки суддівської спільноти, внести поправки і створити й отримати базу, на основі якої можна проводити повне, об’єктивне, неупереджене та відкрите оцінювання суддівського корпусу.

"Оцінювання – це шлях до очищення судової влади від недобросовісних суддів та один з інструментів відновлення довіри суспільства до судової влади, який ми зобов’язані використати", — наголосила Валентина Сімоненко.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков розповів про підходи до оцінювання, а також відповів на численні запитання членів Ради суддів України. Відбулася конструктивна плідна дискусія, в якій взяли участь усі запрошені. Разом з тим, очільник Вищої кваліфікаційної комісії суддів України зазначив, що з прийняттям зазначених Порядку і Положення реальна робота в частині оцінювання суддівського корпусу розпочнеться не раніше другої половини лютого 2016 року.

Проте, як підсумувала Валентина Сімоненко, це тільки початок кропіткої, спільної й відповідальної роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Ради суддів України.

 Прес-центр судової влади