Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області на 10 років позбавлено волі інформатора ФСБ РФ

01 вересня 2023, 10:02

      Судова колегія Слов’янського міськрайонного суду Донецької області у закритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина К., 2004 року народження, який на момент скоєння правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада), не досяг повноліття. 

       У період з 19 до 28 квітня 2022 року, перебуваючи за місцем свого мешкання у м. Слов’янськ, з метою отримання грошової винагороди, за допомогою Інтернет-месенджеру «Telegram», К. систематично отримував завдання та збирав і надсилав представнику Центрального апарату ФСБ Російської Федерації П. інформацію про розташування та пересування підрозділів ЗСУ на території міст Слов’янськ та Лиман Донецької області.  

       За свідченням батька обвинуваченого їх родина з 2014  по 2015 рік  мешкала у РФ, де його син дружив зі своїми однокласниками, що могло стати причиною проросійських поглядів останнього.

       Вироком Слов’янського міськрайонного суду Донецької області громадянина К. визнано винуватим, йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком десять років без конфіскації майна.   

       Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду.  

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Слов’янського міськрайонного суду Донецької області