Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Карлівський районний суд Полтавської області наголошує на неприпустимості керування транспортними засобами у стані сп’яніння

31 серпня 2023, 13:58

Кожен учасник дорожнього руху повинен знати, що згідно з п. 2.9 (а) Правил дорожнього руху України водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
Так, попри величезні розміри штрафів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, кількість випадків таких порушень не зменшується. Зокрема, за 8 місяців 2023 року Карлівський районний суд Полтавської області вже розглянув 34 справи про адміністративні правопорушення за фактами керування транспортними засобами особами, які перебували в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Порушників було оштрафовано судом на загальну суму 476 000 гривень. Ці кошти будуть спрямовані до місцевих бюджетів територіальних громад. Окрім цих накладених стягнень, додатково любителів поїздити напідпитку також було і позбавлено права на керування транспортними засобами на строк від 1 до 3 років.
Звертаємо увагу, що керування транспортними засобами в стані алкогольного чи іншого сп’яніння є найбільш тяжким порушенням у сфері безпеки дорожнього руху. Тяжкість обумовлена ступенем суспільної небезпеки, яка завдається вказаним діянням. Водій у стані сп’яніння є загрозою для життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху – водіїв, пішоходів, велосипедистів, а також і для самого себе та власності інших осіб.
Закликаємо громадян неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху України та ні в якому разі не сідати за кермо в нетверезому стані!
Бережіть себе та людей навколо вас!


Карлівський районний суд Полтавської області