Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС відвідала Суд Європейського Союзу

04 квітня 2023, 15:14

23-24 березня 2023 року суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва за запрошенням голови Суду Європейського Союзу (European Court of Justice’s) Коена Ленартса відвідала місто Люксембург, де взяла участь у роботі круглого столу «Розвиток судового діалогу через прецедентне право ЄСПЛ та національних судів у системі спільного європейського притулку».

Учасниками цього заходу були майже 160 представників з 25 держав.

Присутні отримали роз’яснення законодавства ЄС з питань міжнародного захисту шукачів притулку та питань судових розглядів таких справ. Адже це в свою чергу сприяє створенню єдиної судової практики розгляду подібних спорів, незалежно від того, де було подано позивачем заяву.   

Навіть попри воєнний стан в України, за останні 2 роки до Одеського окружного адміністративного суду подано майже 100 позовів, що стосувались питань захисту шукачів притулку 28 країн, що свідчить про актуальність даної теми не лише серед українців, які так само за останній рік, за кордоном потребують захисту.

Слід зазначити, що про Україну згадували у всіх виступах та доповідях. Підтримка українців представниками країн ЄС є дуже важливою. 

bit.ly/3K0HJ1C

Photo by G. Talavera ©CJUE

Одеський окружний адміністративний суд