Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Зарічному районному суді м. Суми відбулась зустріч з новим складом присяжних

08 грудня 2022, 18:18

7 грудня 2022 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми відбулася перша робоча зустріч з новим складом присяжних, який було затверджено рішенням Сумської міської ради від 23 листопада 2022 року № 3205-МР.

Зустріч відбувалася одночасно як в онлайн, так і офлайн форматі.

Голова суду Ганна Шелєхова привітала присутніх присяжних та ознайомила з категоріями справ, що розглядаються за їх участю, навівши конкретні життєві приклади.

Також Ганна Шелєхова приділила особливу увагу процедурі увільнення присяжних, наголосивши, що особа включена до списку присяжних, зобов’язана повідомити суд про обставини, що унеможливлюють її участь у здійсненні правосуддя з наданням відповідних доказів.

Помічник голови суду Юлія Хілько розповіла, хто може бути присяжними, про їх права та обов’язки, що визначені законом. Детально зупинилась на питанні виплати винагороди присяжним за час виконання ними обов’язків в суді.

Начальник відділу документообігу та організаційного забезпечення Зарічного районного суду м. Суми Ірина Ханюкова-Липова розповіла, що присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді стають суб’єктами декларування. А тому до 1 квітня наступного за звітним роком присяжні зобов’язані подати шляхом заповнення на офіційному вебсайті НАЗК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також до участі приєднався начальник правового управління Сумської міської ради Олег Чайченко, який розповів, як відбувалася процедура відбору та затвердження списку присяжних.

Наприкінці зустрічі учасникам подякували за те, що виявили бажання брати участь у здійсненні правосуддя.

   

Зарічний районний суд м. Суми