Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося 16-те засідання Мережі національних кореспондентів CEPEJ

21 жовтня 2022, 17:38

20 жовтня 2022 року в м. Страсбурзі відбулося 16-те засідання Мережі національних кореспондентів Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ). У засіданні взяла участь національний кореспондент CEPEJ від України, начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

Засідання відбувалось у три етапи. На першому етапі обговорили роль новопризначених національних кореспондентів CEPEJ. Розглядалися  питання організації та графіку циклів оцінювання CEPEJ, а також методології збору та контролю якості даних CEPEJ.

Другий етап засідання був присвячений порадам із вдосконалення процесу використання динамічної бази даних Європейських судових систем CEPEJ-STAT та інтерактивного застосунку CEPEJ-COLLECT з метою більш інтуїтивного та простого використання цих інструментів.

На третьому етапі розглянули труднощі процесу анкетування, збору даних, а також питання сприяння популяризації спільної роботи національних кореспондентів та обізнаності щодо звітів CEPEJ, після чого відбулася презентація Звіту про оцінку CEPEJ 2022 (на основі даних за 2020 рік).

На завершення національні кореспонденти надали свої відгуки про організацію збору даних для CEPEJ та обмінялися думками щодо належних практик, пов’язаних із цими процесами.

Верховний Суд