Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено мешканку Сумської області за виправдовування збройної агресії рф проти України

20 жовтня 2022, 14:20

Лебединським районним судом Сумської області розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню жительки Лебединської громади за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

З 24 лютого 2022 року в ході розмов у своїх усних висловах в присутності третіх осіб обвинувачена виправдовувала здійснення агресії проти України, закликала мешканців міста Лебедин до співпраці, підтримки дій та рішень держави-агресора. Жінка відкрито говорила, що дії російської федерації проти України є правомірними, а також, що вона виправдовує збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, при цьому розповідала, що в росії жити краще та військових російської федерації остання буде зустрічати з квітами.

Розглянувши кримінальне провадження, суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченою, визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 КК України і призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі та, застосувавши ст. 75 КК України, від відбуття основного покарання обвинувачену звільнено з випробуванням на один рік.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановленому законом порядку

Довідково: з початку повномасштабної російської військової агресії проти України Лебединським районним судом Сумської області до кримінальної відповідальності за  ч. 1 ст. 436-2 КК України притягнуто 5 осіб, яким призначено покарання в межах санкції вищезазначеної статті.

Лебединський районний суд Сумської області