Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловіку за підтримку збройної агресії проти України

10 серпня 2022, 17:45

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок пенсіонеру за колабораційну діяльність (частина 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

За обставинами справи, у травні 2022 року обвинувачений М. використовуючи власний обліковий запис у соціальній мережі під дописом з російського інформаційного ресурсу від 20.03.2022, який містив заклик до співробітництва з військами рф керівництва міста Кривий Ріг, залишив власний коментар, що містить публічний заклик до підтримки дій держави агресора рф та їх збройних формувань.

Також через декілька днів чоловік безпосередньо на власній сторінці у соціальній мережі розмістив допис з російського інформаційного ресурсу з написом, що засвідчує схвалення ним тимчасової окупації російськими військами території України, зокрема міста Мелітополь.

Своїми діями обвинувачений М. вчинив публічне заперечення громадянином України встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України державою-агресором, публічні заклики громадянина України до підтримки дій держави-агресора та збройних формувань.

Під час досудового розслідування обвинувачений М. повністю визнав свою провину у скоєному, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю скоєного кримінального правопорушення.

Вироком суду від 4 серпня 2022 року обвинуваченого М. було визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 10 років.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його отримання.

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу