Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Івано-Франківському апеляційному суді прозвітували про підсумки здійснення правосуддя загальними судами Івано-Франківської області у першому півріччі 2022 року

08 серпня 2022, 10:22

5 серпня 2022 року в Івано-Франківському апеляційному суді на традиційній пресконференції судді прозвітували про стан здійснення правосуддя загальними судами області в першому півріччі 2022 року.

Голова суду Богдан Гриновецький розпочав своє звернення до представників засобів масової інофрмації з проблемного питання, яке вже стало, на жаль, традиційним на таких звітах: «Ситуація з кадровим дефіцитом суддів в Івано-Франківському апеляційному суді набула  катастрофічного характеру: в кримінальній палаті працює тільки 4 судді, в цивільній – 7». 

За звітний період на розгляді в апеляційному суді перебувало 3024 судові справи і матеріали, 87 відсотків з них розгляд завершено. Хоча цей відсоток майже на 28 відсотків менший за аналогічний період минулого року, голова суду оцінив роботу суддів дуже високо, адже треба ще розуміти, що судді працюють з надмірним навантаженням, на кожного суддю в середньому припадає до розгляду майже сорок справ на день.

Також необхідно враховувати умови діяльності – військовий стан в державі, при якому суд працює в звичному режимі і не перериває свою роботу жодного дня. Єдиним перериванням роботи апарату і судових засідань є оголошення повітряних тривог в регіоні, при яких всі працівники і відвідувачі суду змушені виходити з приміщення і ховатись в найближчому сховищі.

З детальною статистикою діяльності апеляційного суду та загальних судів області можна ознайомитись за посиланням.

Івано-Франківський апеляційний суд