Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Таксисту без ліцензії доведеться сплатити 17 тис. грн. штрафу

01 квітня 2020, 13:06

До Черкаського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга на постанову Уманського міськрайонного суду Черкаської області. Відповідно до постанови суду першої інстанції, чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого за частиною першою статті 164  КУпАП України, і накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить, 17000 гривень без конфіскації виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, та стягнуто з чоловіка судовий збір в сумі 384 грн. 20 коп. на користь держави.

Апелянт просив поновити строк для оскарження постанови Уманського міськрайонного суду Черкаської області та саму постанову скасувати, провадження по справі закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Перевіривши матеріали справи та доводи апелянта, суддя Черкаського апеляційного суду дійшов висновку, що постанова не підлягає скасуванню.  Вина чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення підтверджується даними протоколу про адміністративне правопорушення, в матеріалах справи наявне фото, де громадянин знаходиться поряд з автомобілем таксі ЗАЗ-ДЕО та пасажиром на передньому сидінні його автомобіля. Також в протоколі містяться письмові пояснення апелянта,  де  зазначено, що «…в таксі підробляє вперше, про ліцензію нічого не знав».

Невизнання своєї вини в суді апеляційної інстанції суд розцінив як бажання уникнути відповідальності за вчинення даного адміністративного правопорушення, оскільки вище зазначені обставини не спростовують факт, що саме чоловік провадив господарську діяльність з перевезення пасажира на таксі без одержання ліцензії.

Утім, чоловікові поновлено строк на апеляційне оскарження постанови Уманського міськрайонного суду  Черкаської області, оскільки копію постанови апелянт отримав поштою запізно, що є поважною причиною пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

За повідомленням прес-служби суду