Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Кіровського районного суду звернувся до ДБР та Генерального прокурора із повідомленням про вчинення злочину стосовно судді

12 лютого 2020, 09:41

Підставою звернення судді Галагана О.В. до компетентних органів стало внесення  до ЄРДР прокуратурою Кіровоградської області відомостей про вчинення суддею злочину, передбаченого частиною першою статті 375 Кримінального кодексу України. А саме, за фактом постановлення суддею ухвал про відмову в задоволенні клопотань слідчого про арешт майна у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 191 Кримінального кодексу України, чим нібито «позбавив володільця майна права користування майном».

Вказані ухвали дійсно були постановлені суддею Галаганом О.В. як слідчим суддею у жовтні та грудні 2019 року, у апеляційному порядку не оскаржувалися тож набрали законної сили.

У своєму повідомленні суддя звертає увагу, що відомості стосовно нього внесені в ЄРДР за рапортом службової особи прокуратури області, особисто зацікавленої у результатах розгляду клопотань.

Суддя вважає, що кваліфікація прокуратурою як завідомо неправосудних  ухвал судді, які набрали законної сили, є тиском на суддю та помстою за його принципову позицію при ухваленні рішень, та просить компетентні органи притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб за завідомо неправдиве повідомлення про злочин та втручання у професійну діяльність судді.

З повним текстом повідомлення можливо ознайомитись на сайті суду за посиланням.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України