Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху у Вінницькому відділі поліції

08 січня 2020, 17:25

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області, сьогодні, 8 січня 2020 року, розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно 45-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху.

Під час судового розгляду стало відомо, що 5 січня 2020 року чоловік здійснив екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» та повідомив про свій намір замінувати відділ поліції по вул. Пирогово, що у місті Вінниці.

У судовому засіданні захисник просив суд обрати підозрюваному запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час. 45-річний чоловік підтримав думку свого адвоката.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, вислухавши думки підозрюваного, адвоката, слідчого, прокурора та за результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, з можливістю внесення застави у розмірі 168160 гривень (80 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб). У разі внесення застави, чоловік зобов’язується виконувати обов’язки, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії.

За повідомленням прес-служби суду