Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі спробували себе в ролі суддів та поповнили лави клубу «Справедливці»

17 грудня 2019, 10:36

Правове виховання дітей та молоді є одним із пріоритетних напрямів у комунікаційній роботі суду.

13 та 16 грудня 2019 року, з нагоди відзначення в Україні Дня працівників суду, представники Господарського суду Чернігівської області завітали на «Урок справедливості» до Загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12 м. Чернігова.

Зустріч модерували заступник керівника апарату Марія Свиридова  та прес-секретар суду Юлія Гуринець. 

Урок справедливості це інтерактивний захід, який проводиться з метою  ознайомлення дітей з місією суду у суспільстві.

Майже 120 учнів четвертих класів переглянути мультфільм «Слон проти Жирафи», у якому відбувається спір між  Слоном і Жирафою, який вирішує суддя Черепаха. Учні спробували чесно та справедливо розсудити спір, а також поділилися думками, що вони знають про суд, хто такий суддя, чи вважають себе справедливими, які причини виникнення суперечок та шляхи їх розв’язання.

На завершення зустрічі діти отримали збірку віршів на правову тематику, диплом та пам’ятні наліпки за участь у  Всеукраїнській акції «Урок справедливості».

Всеукраїнська акція «Урок справедливості», ініційована Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України. Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

За повідомленням прес-служби суду