Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років обмеження волі за вчинення домашнього насильства, - ухвалено вирок суду

18 листопада 2019, 15:43

5 років обмеження волі  – саме таке покарання призначив Арцизький районний суд Одеської області 50 річному зловмиснику, який скоїв домашнє насильство стосовно своєї співмешканки.

Так, в період часу з 28 лютого по 7 березня цього року чоловік перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння систематично вчиняв психологічне насильство над жінкою, з якою перебуває у фактичних сімейних відносинах, що призвело до її психологічних страждань. Крім того, раніше чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності, передбаченої частиною першою та частиною другою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правопорушник сплачував штрафи та перебував під адміністративним арештом, але продовжував свої насильницькі дії. Вищезазначені умисні дії суд кваліфікував за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – вчинення домашнього насильства, тобто умисного систематичного вчинення психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на 5 років.    

До набрання вироком законної сили засуджений зобов’язаний за викликом з’являтись до суду, не відлучатись за межі міста та йому заборонено відвідувати бари, кафе, ресторани та інші місця, де продаються алкогольні напої. 

 

За повідомленням прес-служби суду