Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС призначив дату судового засідання у справі про розтрати в «Укркосмосі»

22 жовтня 2019, 17:11

22 жовтня у Вищому антикорупційному суді відбулося підготовче судове засідання у справі щодо завдання збитків державному підприємству «Укркосмос». У вчиненні кримінального правопорушення обвинувачують двох осіб: ексдиректора ДП «Укркосмос» та колишнього радника гендиректора Національного космічного агентства України.

На підставі обвинувального акту, було призначено судовий розгляд справи. Колегія суддів частково задовольнила клопотання прокурора щодо накладення додаткових обов’язків одному із обвинувачених. Зокрема, ексрадник гендиректора Національного космічного агентства України має утримуватися від спілкування із службовими та посадовими особами підприємств, що фігурують у справі та деякими свідками. Органу з питань пробації доручили скласти досудову доповідь стосовно обвинувачених. Також задоволено клопотання прокурора про виклик свідків.
Наступне судове засідання відбудеться 31 жовтня о 10.00.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду