Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оскарження нових порядків перевірок Держпраці – суд розглядатиме справу у загальному провадженні

26 вересня 2019, 12:14

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі  про визнання протиправною постанову Уряду, якою було затверджено нові порядки перевірок Держпраці. Зокрема, йдеться про постанову Кабінету Міністрів України №823 від 21 серпня 2019 року «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

На думку позивачів, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, а саме: статті 19 Конституції України, ст. 1-4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а також прийнята з порушенням вимог ст. 21 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 17 жовтня 2019 року.

Зазначимо, що до суду надійшов ще один позов про оскарження нових  порядків перевірок Держпраці та заява про його забезпечення. Наразі вирішується питання про відкриття провадження у цій справі та вжиття заходів забезпечення позову.

 

За повідомленням прес-служби суду