Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повноваження членів Нацради: до ОАСК надійшли заяви про забезпечення позовів

18 вересня 2019, 16:14

Суд просять заборонити Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу брати участь у засіданнях Нацради під час яких обговорюються та голосуються питання порядку денного, які стосуються телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА».

У заявах про забезпечення позовів, які надійшли до Окружного адміністративного суду міста Києва, позивачі просять суд заборонити до набрання судовим рішенням у справі законної сили членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ользі Герасим’юк, Олександру Ільяшенку та Олегу Чернишу брати участь у засіданнях Нацради до порядку денного якого включені питання, які стосуються телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА». Також суд просять заборонити цим членам Ради голосувати за відповідні рішення з питань порядку денного.  

Нагадаємо нещодавно до ОАСК надійшли позови, де  позивачі просять суд визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша щодо участі 1 серпня у засіданні Нацради та  голосування на даному засіданні за рішення з питань порядку денного, зокрема, і щодо призначення позапланової перевірки позивачів.

Окрім цього, суд просять встановити відсутність з 4 липня 2019 року у Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, оскільки, на думку позивачів, скінчився 5-річний термін здійснення ними відповідних повноважень.

 

За повідомленням прес-служби суду