Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд став на захист прав КП «Міський водоканал», скасувавши штраф на суму майже 1,5 млн. грн

11 червня 2019, 10:53

КП "Міський водоканал" (м. Нова Каховка) звернулося до Херсонського окружного адміністративного суду з позовною заявою про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на загальну суму 1 459 813 грн.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду 21 січня 2019 року у справі № 540/2643/18 позовні вимоги позивача задоволено в повному обсязі.

Суд виходив з того, що неналежне виконання вимог податкового законодавства стосовно своєчасної реєстрації КП "Міський водоканал" податкових накладних відбулось з вини контролюючого органу, що виключає протиправність діянь платника податку, та як наслідок, притягнення його до відповідальності. Відсутність вини платника податків, як необхідної складової податкового правопорушення, обумовила протиправність застосування штрафних санкцій спірними податковими повідомленнями-рішеннями.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, орган державної влади подав апеляційну скаргу, яку постановою П’ятого апеляційного адміністративного суду від 21 травня 2019 року залишено без задоволення, а вищевказане рішення – без змін.

Повний текст судових рішень шукайте в Єдиному державному реєстрі судових рішень    

 

За повідомленням прес-служби суду