Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розвага, яка обернулась трагедією: обрано запобіжний захід власнику майна та накладено арешт на "атракціон смерті"

07 червня 2019, 12:40

5 червня 2019 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області задоволено клопотання слідчого про накладеня арешту на майно, а саме на атракціон "Сальто "ТОП-СПІН Сатурн", розпочато досудове розлідування кримінального провадження за попередньою кваліфікацією - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (частина друга статті 272 Кримінального кодексу України). Нагадаємо, що судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту власнику атракціону - 41-річному жителю Чернівців.

Слідством попередньо встановлено, що 2 червня 2019 року у День міста під час руху атракціону, розташованого неподалік від Аккерманської фортеці, обірвався механізм фіксації та страхування відвідувача. 41-річний чоловік, який знаходився в кріслі, впав на землю, отримавши при цьому удар деталями обладнання. Чоловік отримав відкриту травму голови і помер на місці.

Досудове розслідування триває.

Довідково: Санкція частини другої статті 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про трагічну подію у ЗМІ:

За повідомленням прес-служби суду