Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський окружний адміністративний суд відзначив 10 річницю процесуальної діяльності

06 березня 2019, 10:28

2 березня 2019 року Миколаївський окружний адміністративний суд відзначив 10 річницю процесуальної діяльності.

10 років – відносно невеликий строк, однак за цей проміжок часу Миколаївський окружний адміністративний суд став органом державної влади, який на високопрофесійному рівні забезпечує законність публічно-управлінських процесів з точки зору захисту прав, свобод та інтересів громадян, юридичних осіб від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб’єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій.

За ці роки колективу суду вдалося створити ефективно працюючий місцевий адміністративний суд, юрисдикція якого поширюється на Миколаївську область.

На початку роботи в Миколаївському окружному адміністративному суді працювало лише троє суддів – це голова суду Середа Олександр Федорович, судді Мельник Олександр Михайлович та Мавродієва Марина Володимирівна. Повністю суддівський корпус із 16 суддів було сформовано лише у 2013 році.

Тривалий час, з моменту створення суду і до 2015 року, головою суду був Середа Олександр Федорович. Саме тоді були закладені основи роботи суду на високому професійному рівні. Нині Олександр Федорович суддя у відставці.

З 2015 року по 2017 року Миколаївський окружний адміністративний суд очолював Князєв Влеволод Серійович.

Під час його головування суд змінив приміщення. Наприкінці 2017 року Всеволод Сергійович перейшов працювати до Верховного Суду, де його обрано Секретарем Великої Палати Верховного Суду.

З листопада 2017 року суд очолює досвідчений суддя з великим стажем професійної діяльності у сфері права Брагар Віталій Станіславович. 

Сьогодні у суді працюють 12 суддів. Колектив суддів Миколаївського окружного адміністративного суду – це високоосвічені, кваліфіковані спеціалісти, які повністю відповідають статусу судді і з честю несуть це звання.

Протягом 2015 – 2017 років суд мав одне з найбільших навантажень в системі адміністративних судів по надходженню та розгляду справ, оскільки на той час здійснювали правосуддя лише троє з шістнадцяти суддів. Більша частина суддівського корпусу в той час не мала повноважень на здійснення судочинства. Колосальне навантаження ніяк не вплинуло на якість судових рішень.

Крім того, здійснення правосуддя неможливе без чіткої організації роботи апарату суду. Ефективність та якість діяльності будь-якої організації залежить насамперед від кваліфікації та професіоналізму її працівників. На сьогодні штатна чисельність працівників апарату Миколаївського окружного адміністративного суду складає 61 особу, очолює апарат Недбай Анна Василівна.

У своїй роботі Миколаївський окружний адміністративний суд впроваджує нові ефективні, прогресивні підходи. Для відвідувачів суду створені комфортні умови перебування. Сьогодні у кожного судді є окремий належним чином облаштований зал судового засідання.

З метою об’єктивної оцінки діяльності суду неодноразово проводились опитування відвідувачів щодо якості функціонування Миколаївського окружного адміністративного суду. Отримані за результатами опитувань пропозиції  щодо покращення якості діяльності суду втілюються у життя.

Запорукою роботи Миколаївського окружного адміністративного суду є глибока впевненість, що правосуддя має бути ефективним!

За повідомленням прес-служби суду