Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До секретаріату Вищої ради правосуддя почали надходити документи кандидатів до складу Ради

05 листопада 2018, 10:00

1 листопада 2018 року до секретаріату Вищої ради правосуддя надійшли документи кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя МАТВІЙЧУКА Віктора Володимировича для обрання всеукраїнською конференцією прокурорів 20–21 грудня 2018 року.

Матвійчук В.В. обіймає посаду прокурора Дніпропетровської області, має досвід роботи в органах прокуратури понад 23 роки.

У своєму мотиваційному листі кандидат зазначив, що, здійснюючи адвокатську діяльність впродовж трьох років, насамперед, керувався принципами справедливості та законності, неухильно забезпечував захист прав, свобод і законних інтересів сторони. Будучи учасником судового процесу як зі сторони обвинувачення, так зі сторони захисту, на власному досвіді переконався щодо необхідності термінового та суттєвого реформування судової системи.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» 19 жовтня 2018 року Рада прокурорів України повідомила секретаріат Вищої ради правосуддя про проведення всеукраїнської конференції прокурорів 20–21 грудня 2018 року у приміщенні Генеральної прокуратури України (м. Київ, вул. Різницька, 13/15, корпус Б, велика зала засідань), до порядку денного якої включено питання обрання членів Вищої ради правосуддя.

Згідно з вимогами статей 8, 9, 12 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» секретаріат Вищої ради правосуддя оголосив про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів Вищої ради правосуддя всеукраїнською конференцією прокурорів для призначення членів Вищої ради правосуддя 22 жовтня 2018 року.

Дата завершення прийому документів – 24:00 19 листопада 2018 року.

З детальною інформацією про усіх кандидатів для обрання на посади членів Вищої ради правосуддя в порядку надходження заяв та інших документів можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя в розділі «Кандидати до складу ВРП».

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 5, статті 12 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» всеукраїнська конференція прокурорів обирає двох членів ВРП шляхом таємного голосування.

Голосування проводиться виключно за кандидатів у члени Вищої ради правосуддя, які подали документи у порядку, встановленому цим Законом, та обрані делегатами на всеукраїнську конференцію прокурорів. Голосування також проводиться за кандидатів у члени Вищої ради правосуддя, які подали документи у порядку, встановленому цим Законом, та висунуті безпосередньо на всеукраїнській конференції прокурорів не менше ніж двадцятьма відсотками обраних делегатів конференції.

Обраним на посаду члена Вищої ради правосуддя вважається кандидат, який за результатами таємного голосування отримав більшість голосів обраних делегатів всеукраїнської конференції прокурорів.

Прес-центр судової влади України