Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська взяла участь у конференції Мережі голів верховних судів Європейського Союзу

02 жовтня 2018, 10:48

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська взяла участь у конференції Мережі голів верховних судів Європейського Союзу (Мережа), що проходив 27–29 вересня в м. Карлсруе (Німеччина). Цьогорічним господарем був Верховний суд Німеччини.

Україна (Верховний Суд) уперше була представлена на конференції такого рівня у статусі гостя.

З огляду на те, що діяльність Мережі спрямована на тісне співробітництво між верховними судами ЄС для сприяння обміну досвідом з питань, які стосуються організації, функціонування верховних судів і застосування права Співтовариства, участь Голови Верховного Суду в роботі конференції є, безумовно, необхідною та актуальною і в контексті здійснення євроінтеграційної політики України, і зміцнення ролі Верховного Суду як найвищого судового органу.

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди сидят и в помещении

Голови верховних судів виступили перед присутніми з доповідями, зокрема, на такі теми: «Відносини між конституційними судами і верховними судами» та «Порівняльне законодавство в практиці верховних судів». Після доповідей проходили обговорення, у яких Голова Верховного Суду брала участь.

Під час неформального спілкування Валентина Данішевська інформувала колег з ЄС про роботу Верховного Суду та судову реформу в Україні.
Довідково. Голови верховних судів держав – членів Європейського Союзу прийняли рішення утворити Мережу голів верховних судів держав – членів Європейського Союзу 10 березня 2004 року установчими зборами, які відбулись у касаційному суді Франції за фінансової підтримки Європейської комісії (програма AGIS).

Мережа проводить засідання (форуми), на яких установам Європи надається можливість дізнатися думку верховних судів, а також зблизити їх, заохочуючи дискусії та обмін ідеями. Члени Мережі збираються на конференції для обговорення питань, що становлять обопільний інтерес.
Головам верховних судів Албанії, Ліхтенштейну, Чорногорії та Норвегії було надано статус спостерігачів.

Голови Суду Європейського Союзу та Європейського суду з прав людини прийняли запрошення брати участь у загальних зборах та семінарах (колоквіумах) Мережі.

Веб-сайт: http://network-presidents.eu/.

За повідомленням прес-служби суду