Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Рівненської області спростувує інформацію оприлюднену на сайті «Сфера-ТВ»

08 травня 2018, 15:10

 

    7 травня 2018 року на сайті «Сфера-ТВ» розміщено матеріал «У апеляційному суді Рівненської області у справі про честь і гідність начальника управління ДАБІ знайшли рішення-чорновик (ВІДЕО)» (Див. за посиланням: http://sfera-tv.com.ua/index.php?m=news&d=view&nid=72077) з коментарями наступного змісту:

«Рішення наперед. У апеляційному суді Рівненської області рішення по справі винесено заднім числом. Щоправда ні підпису судді, ні печатки на ньому немає, однак є заготовка вже з відмовою у задоволенні позову. Справа стосується начальника управління ДАБІ у Рівненській області, Ігоря Мічуди, який подавав апеляційну скаргу про захист своїх честі та гідності. Тож, що то за папірець зовні схожий на постанову суду?».

З приводу даного сюжету прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомляє наступне.

            В провадженні Апеляційного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за позовом Мічуди Ігоря Володимировича до Овдійчук Оксани Олександрівни, Садовник Алли Сергіївни, приватного підприємства «Рівне вечірнє» про захист честі, гідності  та  ділової репутації, спростування  недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди за апеляційною скаргою Мічуди Ігоря Володимировича на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 12 грудня 2017 року.

            Справа надійшла до суду 10 січня 2018 року. 30 січня 2018 року у справі відкрито апеляційне провадження.

            19 лютого 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Рівненської області ухвалила призначити справу за апеляційною скаргою Мічуди Ігоря Володимировича до розгляду в судовому засіданні в приміщенні Апеляційного суду Рівненської області на 11:45 год. 27.03.2018 року.

            За клопотанням Мічуди І.В. розгляд справи відкладено на іншу дату – 8 травня 2018 року.

                 07 травня 2018 року працівниками апарату Апеляційного суду Рівненської області  видано для ознайомлення матеріали цивільної справи за  позовом Мічуди Ігоря Володимировича до  Овдійчук Оксани Олександрівни, Садовник Алли Сергіївни, приватного підприємства «Рівне вечірнє»  про захист честі, гідності  та  ділової репутації, спростування  недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди.

            Під час ознайомлення у матеріалах справи Мічудою І.В. виявлено документ – «проект постанови суду» у вказаній справі.

            Сюжет не містить пояснень наданих помічником судді-доповідача щодо вказаного документа та коментаря заступника голови суду по суті порушеного Мічудою І.В. питання.

            Так, помічник судді – доповідача пояснив, що спірні записи є чернеткою, шаблоном, куди частково внесено інформацію зі справи.

            Заступник голови суду Шимків Степан Степанович прокоментував інцидент, вказавши, що судді готуються до судового розгляду, відповідно роблять певні помітки, готують проекти документів.

            Проект документа (шаблон, чернетка) підготований помічником судді – доповідача у справі відповідно до обов’язків помічника судді, визначених Положенням про помічника судді суду загальної юрисдикції, затвердженим рішенням Ради суддів України від 25.03.2011 року № 14 /з наступними змінами і доповненнями/ та посадових обов’язків, визначених посадовою інструкцією.

            Зазначаємо, що відповідно до Положення про помічника судді, помічник судді здійснює добір актів законодавства та матеріалів судової практики, які необхідні для розгляду конкретної судової справи; бере участь у попередній підготовці судових справ до розгляду, за дорученням судді готує проекти запитів, листів, інших матеріалів, пов’язаних із розглядом конкретної справи, проекти судових рішень, інших процесуальних документів, які приймаються суддею або під головуванням судді, виконавчих документів; здійснює оформлення копій судових рішень для направлення сторонам у справі та іншим особам, які беруть участь у справі відповідно до вимог процесуального законодавства, контролює своєчасність надсилання копій судових рішень тощо.

            08 травня 2018 року суддя-спікер Апеляційного суду Рівненської області Хилевич Сергій Віталійович надав коментар знімальній групі телеканалу «Сфера ТВ», зокрема зазначив, що помічники суддів, у межах повноважень, наданих чинними нормативними актами, зокрема Положенням про помічника суддів суду загальної юрисдикції та відповідно до посадових обов’язків, готують проекти судових рішень.

            Станом на 08 травня 2018 року цивільної справи за  позовом Мічуди Ігоря Володимировича до  Овдійчук Оксани Олександрівни, Садовник Алли Сергіївни, приватного підприємства «Рівне вечірнє»  про захист честі, гідності  та  ділової репутації, спростування  недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди за апеляційною скаргою Мічуди Ігоря Володимировича на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 12 грудня 2017 року не розглянута (судове засідання відкладено, у зв’язку із перебуванням судді-доповідача у щорічній відпустці, згідно з  Наказом №  23 від 27.04.2018 року).

            Судове рішення за наслідками перегляду рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 12 грудня 2017 року у справі не ухвалювалось.

 

За повідомленням прес-служби суду