Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок щодо засудженого за жорстоке поводження з тваринами набрав чинності

06 березня 2018, 16:18

Набрав чинності вирок, ухвалений  01.02.2018 року суддею Березнівського районного суду Рівненської області Мельничук Н.В. щодо засудженого громадянина К., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.299 ч.1 КК України (жорстоке поводження з тваринами).

У вересні минулого року громадянин К. перебуваючи  в стані  алкогольного сп’яніння, знаходячись на  подвір’ї  громадянки Б.,   зневажаючи загальноприйняті  в суспільстві норми моралі   щодо  ставлення   до   тварин,   схопив   за   передні  лапи  собаку та підняв її, від чого собака гучно скавчала, не реагуючи на зауваження, громадянин К. наніс  головою собаки один удар об стіну підсобного приміщення та один удар тулубом об землю,  чим завдав тварині сильного фізичного болю та заподіяв особливих мук. Через  деякий час К. повернувся на подвір'я Б. з мисливською рушницею невстановленої марки,   попередньо прицілившись, здійснив по собаці, яка на той час  знаходилась на прив’язі у  собачій  буді, два  постріли, що  спричинила загибель  собаки.

Суд визнав К. винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.299 ч.1 КК України, тобто у жорстокому поводженні з тваринами і призначив йому покарання у виді арешту на строк три місяці.

За повідомленням прес-служби суду